Trouble building NPanday

Developer
Sep 18, 2009 at 4:41 PM

 

[INFO] Building dotnet-components
[INFO]    task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [site:attach-descriptor {execution: default-attach-descriptor}]
[INFO] [install:install {execution: default-install}]
[INFO] Installing F:\svn\npanday\components\pom.xml to C:\Documents and Settings
\wsmoak\.m2\repository\npanday\dotnet-components\1.1-SNAPSHOT\dotnet-components-
1.1-SNAPSHOT.pom
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Building dotnet-registry
[INFO]    task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [resources:resources {execution: default-resources}]
[WARNING] Using platform encoding (Cp1252 actually) to copy filtered resources,
i.e. build is platform dependent!
[INFO] Copying 2 resources to /
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] BUILD ERROR
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] \\META-INF\plexus\components.xml (The network path was not found)
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] For more information, run Maven with the -e switch
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 4 minutes 27 seconds
[INFO] Finished at: Fri Sep 18 08:32:27 MST 2009
[INFO] Final Memory: 35M/63M

[INFO] --------------------------------------------------------------------

----

 

 

 

I'm not able to build NPanday trunk.  Last time I tried it, the command was something like:
bootstrap.bat -Drdf.profile.none -DVisualStudio2005
I'm looking at http://npanday.codeplex.com/Wiki/View.aspx?title=Building%20NPanday and trying the command there
bootstrap-build.bat -DVisualStudio2005  (also tried with -DMicrosoft) and I get:
...
[INFO] Building dotnet-components
[INFO]    task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [site:attach-descriptor {execution: default-attach-descriptor}]
[INFO] [install:install {execution: default-install}]
[INFO] Installing F:\svn\npanday\components\pom.xml to C:\Documents and Settings
\wsmoak\.m2\repository\npanday\dotnet-components\1.1-SNAPSHOT\dotnet-components-
1.1-SNAPSHOT.pom
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Building dotnet-registry
[INFO]    task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [resources:resources {execution: default-resources}]
[WARNING] Using platform encoding (Cp1252 actually) to copy filtered resources,
i.e. build is platform dependent!
[INFO] Copying 2 resources to /
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] BUILD ERROR
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] \\META-INF\plexus\components.xml (The network path was not found)
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] For more information, run Maven with the -e switch
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 4 minutes 27 seconds
[INFO] Finished at: Fri Sep 18 08:32:27 MST 2009
[INFO] Final Memory: 35M/63M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
Does it work for anyone else?
I noticed the WiX plugin isn't hooked up to the plugins parent pom and tried to add the <parent> element, but it all went downhill from there.
-- 
Wendy

 

Coordinator
Sep 18, 2009 at 4:52 PM

Hi Wendy,

I'm able to build from the trunk fine, also the wix-plugin is attached in the maven-dotnet-plugins artifacts.

I remember that that I tried removing the integration tests part of the code when I tried building it locally. But now even with the IT back in it still builds fine for me.

--

Joe

 

Developer
Sep 18, 2009 at 5:20 PM
On Fri, Sep 18, 2009 at 8:52 AM, [email removed] wrote:

> I'm able to build from the trunk fine, also the wix-plugin is attached in
> the maven-dotnet-plugins artifacts.

What command do you use?

> I remember that that I tried removing the integration tests part of the code
> when I tried building it locally. But now even with the IT back in it still
> builds fine for me.

From what I see, the plugins parent points *down* to the wix plugin,
but the wix plugin pom does not have a <parent> element pointing *up*
(so it won't inherit anything).

--
Wendy
Coordinator
Sep 19, 2009 at 1:50 AM
I used:

bootstrap-build.bat -DrdfProfile.none -DVisualStudio2005

(from the README)

I was using Maven 2.0.9 (my Windows machine is a bit behind). What version do you have?

My guess is a later version of Maven has regressed on the behaviour of targetPath (which is set to / for no good reason in the dotnet-registry/pom.xml - I just chopped that build section which might fix it).

- Brett

On 19/09/2009, at 1:41 AM, wsmoak wrote:

From: wsmoak


[INFO] Building dotnet-components
[INFO] task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [site:attach-descriptor {execution: default-attach-descriptor}]
[INFO] [install:install {execution: default-install}]
[INFO] Installing F:\svn\npanday\components\pom.xml to C:\Documents and Settings
\wsmoak\.m2\repository\npanday\dotnet-components\1.1-SNAPSHOT\dotnet-components-
1.1-SNAPSHOT.pom
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Building dotnet-registry
[INFO] task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [resources:resources {execution: default-resources}]
[WARNING] Using platform encoding (Cp1252 actually) to copy filtered resources,
i.e. build is platform dependent!
[INFO] Copying 2 resources to /
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] BUILD ERROR
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO]\\META-INF\plexus\components.xml(The network path was not found)
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] For more information, run Maven with the -e switch
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 4 minutes 27 seconds
[INFO] Finished at: Fri Sep 18 08:32:27 MST 2009
[INFO] Final Memory: 35M/63M

[INFO] --------------------------------------------------------------------

----




I'm not able to build NPanday trunk. Last time I tried it, the command was something like:
bootstrap.bat -Drdf.profile.none -DVisualStudio2005
bootstrap-build.bat -DVisualStudio2005 (also tried with -DMicrosoft) and I get:
...
[INFO] Building dotnet-components
[INFO] task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [site:attach-descriptor {execution: default-attach-descriptor}]
[INFO] [install:install {execution: default-install}]
[INFO] Installing F:\svn\npanday\components\pom.xml to C:\Documents and Settings
\wsmoak\.m2\repository\npanday\dotnet-components\1.1-SNAPSHOT\dotnet-components-
1.1-SNAPSHOT.pom
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Building dotnet-registry
[INFO] task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [resources:resources {execution: default-resources}]
[WARNING] Using platform encoding (Cp1252 actually) to copy filtered resources,
i.e. build is platform dependent!
[INFO] Copying 2 resources to /
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] BUILD ERROR
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] \\META-INF\plexus\components.xml (The network path was not found)
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] For more information, run Maven with the -e switch
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 4 minutes 27 seconds
[INFO] Finished at: Fri Sep 18 08:32:27 MST 2009
[INFO] Final Memory: 35M/63M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
Does it work for anyone else?
I noticed the WiX plugin isn't hooked up to the plugins parent pom and tried to add the <parent> element, but it all went downhill from there.
--
Wendy

Read the full discussion online.

To add a post to this discussion, reply to this email (npanday@discussions.codeplex.com)

To start a new discussion for this project, email npanday@discussions.codeplex.com

You are receiving this email because you subscribed to this discussion on CodePlex. You can unsubscribe or change your settings on codePlex.com.

Please note: Images and attachments will be removed from emails. Any posts to this discussion will also be available online at codeplex.com


Coordinator
Sep 21, 2009 at 2:46 AM

This seems related to http://npanday.codeplex.com/WorkItem/View.aspx?WorkItemId=10376. If it's working now I think we can close that.

Developer
Sep 21, 2009 at 4:08 PM
On Fri, Sep 18, 2009 at 5:50 PM, [email removed] wrote:
> From: brettporter
> I used:
> bootstrap-build.bat -DrdfProfile.none -DVisualStudio2005
> (from the README)
> I was using Maven 2.0.9 (my Windows machine is a bit behind). What version
> do you have?

Maven 2.2.1

> My guess is a later version of Maven has regressed on the behaviour of
> targetPath (which is set to / for no good reason in the
> dotnet-registry/pom.xml - I just chopped that build section which might fix
> it).

This morning I get a different error...

F:\svn\npanday>bootstrap-build.bat -DrdfProfile.none -DVisualStudio2005
...
[INFO] Building maven-dotnet-plugins
[INFO] task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [site:attach-descriptor {execution: default-attach-descriptor}]
[INFO] [install:install {execution: default-install}]
[INFO] Installing F:\svn\npanday\plugins\pom.xml to C:\Documents and Settings\ws
moak\.m2\repository\npanday\plugin\maven-dotnet-plugins\1.1-SNAPSHOT\maven-dotne
t-plugins-1.1-SNAPSHOT.pom
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Building NPanday.Plugin.Addin.JavaBinding
[INFO] task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [plugin:descriptor {execution: default-descriptor}]
[INFO] Using 2 extractors.
[INFO] Applying extractor for language: java
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] FATAL ERROR
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] syntax error @[34,26] in file:/F:/svn/npanday/plugins/netplugins/NPanday.
Plugin.Addin/javabinding/src/main/java/NPanday/Plugin/Addin/AutomationExtensibil
ityMojo.java
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Trace
com.thoughtworks.qdox.parser.ParseException: syntax error @[34,26] in file:/F:/s
vn/npanday/plugins/netplugins/NPanday.Plugin.Addin/javabinding/src/main/java/NPa
nday/Plugin/Addin/AutomationExtensibilityMojo.java
at com.thoughtworks.qdox.parser.impl.Parser.yyerror(Parser.java:716)
...
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 4 minutes 50 seconds
[INFO] Finished at: Mon Sep 21 07:30:54 MST 2009
[INFO] Final Memory: 38M/68M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------

Anyone else?

--
Wendy
Coordinator
Sep 21, 2009 at 5:37 PM
Fixed in SVN.

On 22/09/2009, at 1:08 AM, wsmoak wrote:

From: wsmoak

On Fri, Sep 18, 2009 at 5:50 PM, [email removed] wrote:
> From: brettporter
> I used:
> bootstrap-build.bat -DrdfProfile.none -DVisualStudio2005
> (from the README)
> I was using Maven 2.0.9 (my Windows machine is a bit behind). What version
> do you have?

Maven 2.2.1

> My guess is a later version of Maven has regressed on the behaviour of
> targetPath (which is set to / for no good reason in the
> dotnet-registry/pom.xml - I just chopped that build section which might fix
> it).

This morning I get a different error...

F:\svn\npanday>bootstrap-build.bat -DrdfProfile.none -DVisualStudio2005
...
[INFO] Building maven-dotnet-plugins
[INFO] task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [site:attach-descriptor {execution: default-attach-descriptor}]
[INFO] [install:install {execution: default-install}]
[INFO] Installing F:\svn\npanday\plugins\pom.xml to C:\Documents and Settings\ws
moak\.m2\repository\npanday\plugin\maven-dotnet-plugins\1.1-SNAPSHOT\maven-dotne
t-plugins-1.1-SNAPSHOT.pom
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Building NPanday.Plugin.Addin.JavaBinding
[INFO] task-segment: [install]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] [plugin:descriptor {execution: default-descriptor}]
[INFO] Using 2 extractors.
[INFO] Applying extractor for language: java
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] FATAL ERROR
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] syntax error @[34,26] in file:/F:/svn/npanday/plugins/netplugins/NPanday.
Plugin.Addin/javabinding/src/main/java/NPanday/Plugin/Addin/AutomationExtensibil
ityMojo.java
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Trace
com.thoughtworks.qdox.parser.ParseException: syntax error @[34,26] in file:/F:/s
vn/npanday/plugins/netplugins/NPanday.Plugin.Addin/javabinding/src/main/java/NPa
nday/Plugin/Addin/AutomationExtensibilityMojo.java
at com.thoughtworks.qdox.parser.impl.Parser.yyerror(Parser.java:716)
...
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 4 minutes 50 seconds
[INFO] Finished at: Mon Sep 21 07:30:54 MST 2009
[INFO] Final Memory: 38M/68M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------

Anyone else?

--
Wendy

Read the full discussion online.

To add a post to this discussion, reply to this email (npanday@discussions.codeplex.com)

To start a new discussion for this project, email npanday@discussions.codeplex.com

You are receiving this email because you subscribed to this discussion on CodePlex. You can unsubscribe or change your settings on codePlex.com.

Please note: Images and attachments will be removed from emails. Any posts to this discussion will also be available online at codeplex.com